Ads 468x60px

.

ΑΠΟ ΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ενημερωθείτε για τους παράγοντες που επηρεάζουν συνήθως το ύψος της προσφοράς που λαμβάνετε από μια ασφαλιστική εταιρεία για την ασφάλιση του δικού σας αυτοκινήτου.

- Η περιοχή ή και η περιφέρεια της χώρας στην οποία κινείται το ix.
(πχ αν ζείτε σε πόλη ή κέντρο, το ρίσκο ενδεχόμενου ατυχήματος θεωρείται μεγαλύτερο γιατί όσο αυξάνεται ο αριθμός των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, τόσο συχνότερες πιθανολογούνται και οι ζημιές. Οι πόλεις επίσηςέχουν μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας, έτσι συσκευές που περιλαμβάνονται στο υπό ασφάλιση αυτοκίνητο όπως συναγερμοί, immobilizer και συσκευές ανίχνευσης και εντοπισμού οχημάτων μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μειωθούν οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτων.)


- Η ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος είναι επίσης σημαντική.
Αυτή είναι που προσδιορίζει το μέγεθος των ασφαλίστρων και σε πολλές περιπτώσεις προαιρετικών καλύψεων όπως η πυρκαγιά η κλοπή η κάλυψη των ιδίων ζημιών. Δεν πρέπει να ξεχνάτε να αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο το ποσό της τρέχουσας εμπορικής αξίας του οχήματός σας κατά την ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας. Έτσι, θα πληρώνετε ασφάλιστρο για το ποσό που πραγματικά αντιστοιχεί στην αξία του και θα είστε σε κάθε περίπτωση σίγουροι ότι θα πληρωθείτε στο ακέραιο σε περίπτωση ζημιάς.

- Εάν είστε νέος οδηγός ή κάτω των 23 ετών ή και τα δύο ή τιμολόγηση θα είναι διαφορετική. Θεωρείστε οδηγός υψηλού ρίσκου από τις ασφαλιστικές εταιρίες και επομένως θα πληρώσετε περισσότερα από άλλους οδηγούς για την ίδια κάλυψη (επασφάλιστρο). Όσο πιο νέος και άπειρος είστε, τόσο περισσότερα θα πρέπει να υπολογίζετε ότι θα πληρώσετε.
 - Σημαντικός παράγοντας που καθορίζει τις τιμές στις ασφάλισης των αυτοκινήτων είναι και το επάγγελμα. Ένας καθηγητής συνήθως απολαμβάνει χαμηλότερες τιμές από έναν οδηγό ταξί. Οι ασφαλιστικές βασίζονται σε στατιστικές που δείχνουν την αξιοπιστία των οδηγών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, απολαμβάνουν εκπτώσεις έως και 30% από κάποιες εταιρίες, καθώς θεωρείται ότι ο τρόπος που οδηγούν, είναι πιο συντηρητικός και ασφαλής. - Η χρήση του οχήματος παίζει μεγάλο ρόλο.
(πχ επιβατικά, οχήματα δημοσίας χρήσεως, φορτηγά και τα δίκυκλα
δεδομένου της διαφορετικότητας της ζημιάς που μπορούν να προκαλέσουν λόγω της χρήσης τους)


  - Η ιπποδύναμη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην τιμή της ασφάλειας.
(Σκεφτείτε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες δεν ασφαλίζουν ή επιβαρύνουν υπερβολικά τα ασφάλιστρα για οχήματα τύπου GT, RALY, TURBO.)Ισχύουν επίσης:
- H προσθήκη ρυμουλκούμενου οχήματος επιβαρύνει το ασφάλιστρο δεδομένου του κινδύνου που μπορεί να προκληθεί από αυτό σε τρίτους .
- Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν έκπτωση στην αγορά ετήσιου συμβολαίου σε σχέση με το εξαμηνιαίο καθώς αυτό μειώνει τα διαχειριστικά τους έξοδα.
- Όσο υψηλότερο είναι το ποσό της απαλλαγής που επιλέγετε σε μικτή ασφάλιση, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου. Ωστόσο υπάρχει ένα όριο πάνω από το οποίο, η αύξηση της απαλλαγής δεν επηρεάζει το ύψος των ασφάλιστρων.

Και να θυμάστε πάντα!
Όσο λιγότερα κοστίζετε στην ασφαλιστική σας εταιρία, τόσο λιγότερα σας χρεώνουν. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν έκπτωση για κάθε χρόνο που δεν προκαλέσατε ζημιά συνήθως για διάστημα πέντε ετών.
Τέλος:
- Oι τιμές ασφάλισης αυτοκινήτων, επηρεάζονται και από τις συνθήκες που επικρατούν στην ασφαλιστική αγορά
- Η αύξηση από την πολιτεία των ορίων της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων ( υποχρεωτική κάλυψη ) , η αύξηση των αποθεματικών για κάθε ασφαλιστική εταιρεία σύμφωνα με την εναρμόνιση στις κοινοτικές οδηγίες της Ε.Ε. , η επιβολή από την πολιτεία ειδικών φόρων είναι βασικοί παράγοντας αύξησης του κόστους της ασφάλισης . Επιπλέον υπάρχουν διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασφαλιστική αγορά και δυστυχώς αυτές μπορούν να αυξήσουν τα ασφάλιστρα καθώς συχνά το βάρος πέφτει στον πελάτη.
- Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των νομικών διαδικασιών είναι ένα τέτοιο πρόβλημα. Τώρα πια όλο και περισσότερος κόσμος αξιώνει αποζημίωση για τραυματισμούς και τα ποσά που δίνονται ως αποζημίωση είναι όλο και μεγαλύτερα. Απλά και μόνο αγοράζοντας ασφάλεια αυτοκινήτου βοηθάτε τον περιορισμό των ασφάλιστρων.
Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι περίπου 1 στα 6 αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα αλλά αν εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο αυτοκίνητο η ασφαλιστική σας εταιρία θα επωμιστεί το κόστος της διαχείρισης της ζημιάς σας. Αυτή η κατάσταση αυξάνει τις τιμές και δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο: καθώς οι τιμές ανεβαίνουν, πολλοί αποφεύγουν να αγοράσουν ασφάλεια που σημαίνει επιπρόσθετο κόστος για τις εταιρίες και αυξημένα ασφάλιστρα και ούτω καθεξής. 


Μάθετε πώς θα βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια για το ix σας!
Ασφάλιστρα αυτοκινήτων από 130€ το εξάμηνο ΕΔΩ!


 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Αφορά τα χρόνια ανασφάλιστα οχήματα και τις νέες κυρώσεις...


Έχεις ανασφάλιστο όχημα; Βρες Εδώ τα Φθηνότερα Ασφάλιστρα! Απέφυγε το Πρόστιμο!

Το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινάει με τα πρώτα ειδοποιητήρια στους ανασφάλιστους οδηγούς.

Ειδοποιητήρια θα λάβουν οι ανασφάλιστοι οδηγοί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Όταν λάβει το ειδοποιητήριο ο οδηγός θα πρέπει και να πληρώσει το πρόστιμο των € 250 μέσα σε 8 μέρες αλλά και να ασφαλίσει το όχημά του.  Θα βρεθεί παράλληλα με διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες. Αν τυχόν εμπλακεί σε ατύχημα η ποινή αφορά σε φυλάκιση από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Γι’αυτό μη χάνεις άλλο χρόνο μπες στο Εδώ, και θα σε καλέσουν άμεσα αξιόπιστες ασφαλιστικές με οικονομικά πακέτα και δόσεις πληρωμής! Γλίτωσε το πρόστιμο και πλήρωσε μήνα-μήνα τα ασφάλιστρα σου! Σου στοιχίζει λιγότερο!!!